Sirouns Schrijftafeltje

Korte verhalen

Verhaalfragmenten

Reageren

Korte verhalen

Complot (PDF, 38kB)
Wie zegt dat bejaardentehuizen wachtlokalen zijn? Het is een plaats waar levens zich samen- ballen en conclusies maken. Je ziet ineens waar het om draaide, wat het belangrijkste was. In Complot neemt een oude man eindelijk het heft in eigen handen.

Dit verhaal behaalde de tweede plaats in de schrijfwedstrijd van Zinniger Zinnen (sept. '07).

Nijn (PDF, 65kB)
Wederom een verhaal dat zich afspeelt tussen de ouderen. Lichamelijke gebreken, opgedofte geschiedenissen, nare gewoontes en haperende geheugens staan dit keer helverlicht in de schijnwerpers. In Nijn probeert een fiere oude dame van haar fascinatie voor een medebewoner af te komen.

 

Verhaalfragmenten

Joseph (PDF, 28kB)
Haar verleden in Nederland ontvlucht, vindt een jonge vrouw in een klein dorpje in het noorden van Kenia haar draai. Ze leeft als onderwijzeres en heeft samen met haar Ugandese man een groot gezin. Maar de idylle is een zeepbel, die plotseling klapt en voorgoed weg lijkt. En met het verdwijnen van dat alles komt ook het gevecht met de herinneringen.
In de PDF een fragment uit de opening van dit verhaal, dat helaas door omstandigheden al een paar jaar in de lade wacht op voltooiing.